Ministarstvo poljoprivrede: 44 traktora spremna za podjelu

Bez autora
Jul 23 2012

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podijeliće 44 traktora koje je Crna Gora dobila iz kvote regulisanja duga Ruske Federacije prema Crnoj Gori, tako što će 16 mašina biti učešće države u Projektu mašinskih prstenova na sjeveru, koji se realizuje sa Evropskom komisijom. Preostali dio traktora biće dodijeljen svim lokalnim samoupravama za podršku manje razvijenim područjima i seoskim zajednicama (23 traktora), zatim dodatno opštinama Berane, Nikšića, Bijelog Polja za određena područja, kao i Biotehničkom fakultetu. EU je već donirala građevinske mašine u vrijednosti 1,2 milion eura za Projekat mašinskih prstenova, koji će obezbijediti bolje funkcionisanje lokalnih samouprava na sjeveru Crne Gore u održavanju mreže ruralnih puteva. Vrijednost ruskog duga bila je 942,1 hiljadu dolara, po osnovu kojeg je jedna ruska kompanija prošle godine isporučila 44 traktora na skladište u Podgorici.

Ministarstvo poljoprivrede: 44 traktora spremna za podjeluMinistarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podijeliće 44 traktora koje je Crna Gora dobila iz kvote regulisanja duga Ruske Federacije prema Crnoj Gori, tako što će 16 mašina biti učešće države u Projektu mašinskih prstenova na sjeveru, koji se realizuje sa Evropskom komisijom.

Prema informaciji o raspodjeli traktora, koju je Vlada usvojila na posljednjoj sjednici, preostali dio traktora biće dodijeljen svim lokalnim samoupravama za podršku manje razvijenim područjima i seoskim zajednicama (23 traktora), zatim dodatno opštinama Berane, Nikšića, Bijelog Polja za određena područja, kao i Biotehničkom fakultetu.

Podsjeća se da je EU već donirala građevinske mašine u vrijednosti 1,2 milion eura za Projekat mašinskih prstenova, koji će obezbijediti bolje funkcionisanje lokalnih samouprava na sjeveru Crne Gore u održavanju mreže ruralnih puteva.

U dokumentu se navodi da je vrijednost ruskog duga bila 942,1 hiljadu dolara, po osnovu kojeg je jedna ruska kompanija prošle godine isporučila 44 traktora na skladište u Podgorici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik